Finalisten BKT-2018 - 51e editie bekend

21-11-2017

In de voorronden voor het kampioenschap van 2018 die gehouden zijn op dinsdag 14, woensdag 15 en dinsdag 21 november traden verspreid over de 3 avonden 23 tonpraters aan om samen uit te maken wie er op 12 januari 2018 de strijd aangaan met regerend kampioen Hans Keeris.

De voorronde-avonden werden geopend door de Valkenswaardse zangers Rob van Daal (avond 1 en 2) en Ad van Opstal (avond 3) die met hun zang de zaal “opwarmden”. Blaaskapel Valkenswaard zorgde voor de muzikale begeleiding van de tonpraters naar de ton en ontspanning van het publiek tussen de optredens door.

Na twee avonden en dus met de laatste avond nog te gaan was het voor de kenners moeilijk een voorspelling te doen wie van de eerste 16 bestempeld kon worden als  “zekere” finalist. Ook de ervaren deelnemers waaronder Boy Jansen en Dirk Kouwenberg vonden dit lastig. Achteraf bleek dit volkomen terecht aangezien het puntenverschil tussen de tonpraters miniem was. Gezegd kan worden dat een heel aantal deelnemers van “gelijk niveau”  was. Dinsdag 21 november was het de avond van de beslissing: de resterende 7 van de 23 deelnemers waaruit de jury haar keuze kon maken traden aan.

Wederom een avond met prachtige buuts die aan het eind (tijdens het juryberaad) werd opgeluisterd door titelhouder Hans Keeris die het publiek trakteerde op zijn winnende buut van het voorgaand 50e kampioenschap: de Blaosmuzikant.
(Zie website-tabblad “Historie” Kampioenschap 2017). Aansluitend werd hij nogmaals geëerd met het behalen van de titel van 2017 en tegen inlevering van de wisseltrofee ontving hij een eigen kampioenstrofee.
Vervolgens was het tijd voor de bekendmaking van de 7 door de vakjury geselecteerde finalisten.
Als altijd is de spanning af te lezen van de gezichten op moment dat voorzitter Pieter Mikkers de namen bekend maakt. Een moment van vreugde voor degenen die zich voor de finale geplaatst hebben en enige teleurstelling bij de “niet verkozen talenten” maar die er toch dichtbij waren.

De  “talenten van Brabant” die in het finale-weekend van 12, 13 en 14 januari 2018 aan zullen treden zijn:

 

  Naam

  Woonplaats

  Creatie

  Dirk Kouwenberg

  Nuland

  De Tandarts

  Hans Eijkemans

  Rosmalen

  Violist bij André Rieu

  Boy Jansen

  Budel

  André Rieu

  Berry Knapen

  Heeze

  Onze Harry hi un Midlife-crisis

  Rien van Genugten

  St. Oedenrode

  Lid van de Raad van Elf

  Hans Keeris

  Knegsel

  Gerrit Zalm

  Freddy van den Elzen

  Vorstenbosch

  Janus d'n Dekker

  Twan van Oers

  Wagenberg

  Hans Hakkelaars 2.0

 
Deze lijst geeft tevens de wedstrijdvolgorde van vrijdag 12 januari weer.

De organisatie wenst alle finalisten veel succes en plezier  in de finale