Finalisten BKT-2019 bekend

20-11-2018

 

In de voorronden voor het kampioenschap van 2019 die gehouden zijn op dinsdag 13, woensdag 14 en dinsdag 20 november traden verspreid over de 3 avonden 21 tonpraters aan om samen uit te maken wie er op 11 januari 2019 de strijd aangaan met regerend kampioen Berry Knapen.

De voorronde-avonden werden ook dit jaar weer geopend door Valkenswaards zangtalent. De eerste avond door de jonge Glenn Foreman, de tweede en derde avond viel die taak Ad van Opstal ten deel. Blaaskapel Valkenswaard zorgde voor muzikale begeleiding van de tonpraters tijdens hun gang naar de ton en ontspanning van het publiek tussen de optredens door.

Dinsdag 20 november was de avond van de beslissing: de resterende 7 van 21 voorronde-deelnemers waaruit de jury haar keuze kon maken traden aan.

Wederom een mooie avond die aan het eind (tijdens het juryberaad) werd opgeluisterd door titelhouder Berry Knapen die het publiek trakteerde op zijn winnende buut van het voorgaand 51e kampioenschap en dus in de creatie 
“Onze Harry hi unne Midlifecrisis”. (Zie website-tabblad “Historie” Kampioenschap 2018).
Aansluitend werd hij nogmaals geëerd met het behalen van de titel van 2018 en tegen inlevering van de wisseltrofee ontving hij een blijvende kampioenstrofee. Vervolgens was het tijd voor de bekendmaking van de 7 door de vakjury geselecteerde finalisten. Als altijd is de spanning af te lezen van de gezichten op moment dat voorzitter Pieter Mikkers de namen bekend maakt. Een moment van vreugde voor diegenen die zich voor de finale geplaatst hebben en terecht ook enige teleurstelling bij de “niet verkozen talenten” maar die er toch dichtbij waren.

De  “talenten van Brabant” die in het finale-weekend van 11, 12 en 13 januari 2019 aan zullen treden zijn:

  

  Naam

  Woonplaats

  Creatie

 Erik Mulder

 Maarheeze

 Opa van Epscheuten

 Berry Knapen

 Heeze

 De Goeroe

 Andy Marcelissen

 Raamsdonksveer

 De Uitvaart

 Hans Eijkemans

 Rosmalen

 Hannus de Pelgrim

 Frans Bevers

 Oirschot

 Ciske de oud SRV-man

 Jasper v. Gerwen

 Hilvarenbeek

 Mens erger je niet

 Rien v. Genugten

 St. Oedenrode

 Unne Dakloze

 Freddy v.d. Elzen

 Vorstenbosch

 Martin Waus

Bovenstaande lijst geeft de wedstrijdvolgorde van vrijdag 11 januari 2019 weer.

 

(Afwezig op foto: Andy Marcelissen)

De organisatie wenst alle finalisten veel succes en plezier  in de finale.