54e BKT uitgesteld

Beste tonpraatliefhebbers,

Afgelopen week heeft het bestuur van de Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard een moeilijke maar hopelijk begrijpelijke beslissing genomen. Tot onze spijt en die van vele anderen kan het 54e kampioenschap dit jaar helaas geen doorgang vinden. Met onderstaand bericht is dit besluit aan de buitenwereld bekend gemaakt.

………………………………………………………………………………………………………………….......................................

In navolging van vele andere (carnavals)evenementen die vanwege het Coronavirus dit najaar en komend voorjaar  geen doorgang kunnen vinden maakt  Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard, organisator van het Brabants Kampioenschap Tonpraten, bekend  dat na overleg ook zij genoodzaakt is het kampioenschap van 2021 niet te laten doorgaan. Niet alleen de veiligheid maar ook de kwaliteit is onderdeel van dit besluit. Immers interactie van de tonprater met het publiek is onmisbaar, bepalend voor de sfeer en het ontbreken van dit element  doet het kampioenschap kwalitatief geen recht. Ook de voorbereidingen van de tonpraters met de nodige try-outs zijn verre van optimaal. Waar voorronden (selectie) met de nodige aanpassingen nog doorgang zouden kunnen vinden is dit voor de finalewedstrijd en de galavoorstellingen vrijwel onmogelijk wat mede tot het besluit  heeft geleid. Spijtig genoeg een teleurstelling voor velen.
Het finale weekend van het 54e Brabants Kampioenschap Tonpraten schuift door naar 7, 8 en 9 januari 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

………………………………………………………………………………………………………………….......................................

Uiteraard hopen wij, net als jullie, op een spoedige verbetering in deze situatie en hebben onze hoop erop gevestigd in januari 2022 het kampioenschap als vanouds in alle veiligheid te kunnen hervatten. Graag tot dan!