Deelnemers BKT-2022 bekend

Deelnemers aan het 54e  Brabants Kampioenschap Tonpraoten bekend

Na een jaar van onmogelijkheden waarin de culturele sector zeker niet achteraan stond wat “klappen” betreft, mogen we weer van start. Om meerdere redenen een nieuwe start want ook de locatie waar het Brabants Kampioenschap zich zal afspelen is anders dan voorheen en bovendien tweeledig. De vanzelfsprekendheid “Lavrijsen in Valkenswaard” is ten einde. De voorronden worden als eerder vermeld bij de Belleman gehouden, de finale zal zich in de Hofnar afspelen. 

Met betrekking tot de toegankelijkheid van de avonden geldt dat de organisatie gehouden is aan de op dat moment geldende COVID19-maatregelen w.o. bijv. QR-code/legitimatie-controle.

Nu, na sluiting van de inschrijving voor het nieuwe kampioenschap (BKT-2022) kan meegedeeld worden dat 17 tonpraoters uit de verschillende windstreken van Brabant zich voor het evenement hebben aangemeld. Onder hen 7 oud-finalisten waarvan 2 oud-kampioenen, 5 oud-voorronde deelnemers en 5 debutanten . Daarbij kan tevens vermeld worden dat een oude trend wordt doorgetrokken. De groep kent ditmaal wederom een tweetal dames. Het aantal van 17 deelnemers heeft tot gevolg dat er 2 voorronde-avonden georganiseerd gaan worden waarop zij de strijd aangaan voor een plaats in de finale op 7 januari 2022. Het aantal finalisten dat hiervoor geselecteerd zal worden is maximaal 8 in plaats van de laatste jaren gebruikelijke 7. Reden hiervoor is dat de regerend kampioen van 2020, D. Kouwenberg (creatie: Roodkapje), er voor kiest zijn titel niet te verdedigen.

De voorronden vinden plaats op donderdag 18 en vrijdag 19 november 2021, als eerder vermeld in de Belleman, Bruninckxdal 2, 5551 EV Valkenswaard. Nieuw hierin  is ook dat de weekdagen anders zijn dan voorheen mede als gevolg van beschikbaarheid. De formule is uiteraard niet veranderd en de aanvang is daardoor als vanouds 19.30 u. Aan het slot  van de vrijdagavond  wordt bekend gemaakt wie van de deelnemers door de vakjury zijn geselecteerd voor de finale en ontvangt regerend kampioen Dirk Kouwenberg zijn kampioenstrofee van 2020. Entreeprijs is € 6,-. Kaartverkoop is aan de zaal (géén voorverkoop/reservering).
De avonden worden geopend door Valkenswaardse zangers Ad van Opstal/Rob van Daal. De muzikale opluistering tijdens de avonden is in handen van Blaaskapel Valkenswaard en presentatie wordt verzorgd door Pieter Mikkers/Jan Slenders.

Deelnemers aan de voorronden BKT-2022 zijn:

 

Donderdag 18 november 2021

 Deelnemer

 Woonplaats

Wichard de Benis

Best

Rob Bouwman

Helmond

Gilberto Claassen

Helmond

Rien van Genugten

St. Oedenrode

Iveke v. Gerven

Eersel

Boy Jansen

Budel

Berry Knapen

Heeze

Jorlan Manders

De Mortel

Marc Rongen

Maashees

 

 

 

Vrijdag 19 november 2021

 Deelnemer

 Woonplaats

Arian Compen

Soerendonk

Hans Eijkemans

Rosmalen

René v.d. Eijnden

Halsteren

Bart Ketelaars

Udenhout

Peter v.d. Maas

Hilvarenbeek

Tom van Osch

Budel

Willem Rongen

Maashees

Marina Wilbers

Milheeze