Deelnemers BKT-2023 bekend

Na sluiting van de inschrijftermijn is het duidelijk wie er gaan deelnemen aan het het 55e Brabantse Kampioenschap Tonpraoten waarvan de finale gehouden zal worden in het weekend van 13, 14 en 15 januari 2023 in de Hofnar te Valkenswaard.

Voor het echter zo ver is, worden eerst de finalisten geselecteerd uit diegenen die zich ingeschreven hebben. Het zijn, ondanks de vrij korte periode na de ingehaalde finale BKT-2022 van september j.l., toch liefst 16 tonpraoters uit verschillende windstreken van Brabant. Onder hen 12 oud-finalisten waarvan 3 oud-kampioenen, 2 oud-voorronde deelnemers en 2 debutanten . Daarbij kan tevens vermeld worden dat een trend wordt doorgetrokken: één minder dan vorig jaar maar toch ook dit jaar weer een dame. Het aantal van 16 deelnemers is zodanig dat er net als vorig jaar 2 voorronde-avonden georganiseerd gaan worden. Uit die deelnemers worden maximaal 8 finalisten geselecteerd voor het BKT-2023. Reden hiervoor is dat regerend kampioen van 2022, B. Knapen (creatie: Harrie van d'n Overkant van Hierneffe), er voor kiest zijn titel niet te verdedigen. De kampioenstrofee die volgens gebruik bij de voorronden aan de titelhouder wordt overhandigd, wordt overigens ditmaal niet op vrijdagavond maar al op donderdagavond uitgereikt.

De voorronden vinden plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 november 2022 in de Belleman, Bruninckxdal 2, 5551 EV Valkenswaard. Aanvang is als vanouds 19.30 u.  De avonden worden geopend door Valkenswaardse zanger Ad van Opstal. De muzikale opluistering tijdens de avonden is in handen van Blaaskapel Valkenswaard en presentatie wordt verzorgd door Pieter Mikkers/Jan Slenders.

Aan het slot  van de vrijdagavond  wordt bekend gemaakt wie van de deelnemers door de vakjury zijn geselecteerd voor de finale. 

De voorronden zijn uiteraard weer toegankelijk voor publiek. Kaartverkoop hiervoor verloopt via de groene knop op het tabblad kaartverkoop van deze website en start op 1 november. Entreeprijs bedraagt € 6,-.

Deelnemers aan de voorronden BKT-2023 zijn:

 

Donderdag 17 november 2022

 Deelnemer

 Woonplaats

 Iveke van Gerven

 Eersel

 Dirk Kouwenberg

 Nuland

 Peter van der Maas

 Hilvarenbeek

 Andy Marcelissen

 Raamsdonksveer

 Twan van Oers

 Wagenberg

 Frank Stevens

 Soerendonk

 Hans Verbaarschot

 Budel

 Ruud van Vugt

 Rijen

 

 

Vrijdag 18 november 2022

 Deelnemer

 Woonplaats

 Wichard de Benis

 Best

 Frans Bevers

 Oirschot

 Arian Compen

 Soerendonk

 René v.d. Heuvel

 Helmond

 Boy Jansen

 Budel

 Hans Keeris

 Knegsel

 Jeroen van Nunen

 Wintelre

 Jan Schellekens

 Boxtel