Informatie en inschrijven BKT-2024

Met het nieuwe carnavalsseizoen in het vooruitzicht willen wij Brabantse tonpraters hierbij uitnodigen om in te schrijven voor het Brabants Kampioenschap Tonpraoten 2024. Dit zal de 56e editie van het toernooi zijn. Daarvoor worden in eerste instantie voorronden georganiseerd en krijg je als tonprater de kans een plekje voor die finale te veroveren. Deze voorronden worden, zoals in een eerder bericht al vermeld, afhankelijk van het aantal inschrijvingen gepland op:

woensdag 15, donderdag 16 en maandag 20 november 2023.


De voorronden vinden plaats in de theaterzaal van De Belleman, Bruninckxdal 2, 5551 EV Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur. Entreeprijs € 6,-. Kaartverkoop verloopt via de ticketservice die te benaderen is met de groene knop op het tabblad “kaartverkoop”. Kaartverkoop voor de voorronden start 1 november. Er vindt dus géén voorverkoop en reservering plaats. Als deelnemer dien je op deze avonden beschikbaar te zijn. Inschrijven kan t/m 15 oktober 2023 en wij vragen je vanuit organisatorisch oogpunt hiermee serieus en weloverwogen om te gaan. Inschrijven en “bij nader inzien” weer afmelden kan ons als organisatie grote problemen bezorgen. Na het sluiten van de inschrijving worden het aantal voorronden, exacte data, deelnemers en deelnemer-indeling op de avonden z.s.m. bekendgemaakt. Deze informatie wordt de deelnemers persoonlijk toegestuurd en verschijnt zowel op deze website als in andere media.

Bij ons reeds bekende tonpraters (voormalig deelnemers) ontvingen per mail deze uitnodiging al. Voor ieder ander geldt dat inschrijven kan door een inschrijfformulier (incl. aanvullende informatie) aan te vragen bij het secretariaat. Het inschrijfformulier dient volledig ingevuld en ondertekend per mail/post geretourneerd te worden. Inschrijving is echter niet altijd een garantie voor deelname aangezien de organisatie in 2011 heeft besloten het aantal deelnemers tot een maximum te beperken. Dit ten behoeve van een goed verloop van de voorrondeavonden (max. 3). Bij overschrijding van het maximum zal d.m.v. gereguleerde loting worden bepaald wie de deelnemers zijn en worden alle inschrijvers hierover bericht. Ons privacybeleid m.b.t. verstrekte gegevens is te lezen op deze website. 

Na de voorronden vindt de finale plaats. De wedstrijd op vrijdag 12 januari 2024. Op zaterdag 13 en zondag 14 januari (matinee) zijn er galavoorstellingen waar finalisten dienen op te treden.
Dit in theater de Hofnar, Hofnarplein 10, 5554 DA Valkenswaard.