Voorronden

Jaarlijks vinden in november de voorronden voor het kampioenschap plaats. Tijdens de voorronden brengen de tonpraoters hun "nieuwe buut" en proberen daarmee door te dringen tot de finale. Soms is dat een buut die voor het eerst ten gehore wordt gebracht en ervaren de tonpraoters hoe hun werk van maanden verloopt. Niet alleen de tekst maar ook andere aspecten zoals tijdplanning geven de tonpraoter een indruk van hoe hij/zij ervoor staat. Een trend die zich de laatste jaren voordoet is dat de deelnemers met een "geteste en wat gerijpte buut" aantreden in de hoop meer kans op een finaleplaats te hebben. Een vakjury beoordeelt de tonpraoters en beslist welke zeven deelnemers met de regerend kampioen in de finale in januari gaan strijden om de titel.

Datums voor de voorronden van het BKT-2025 waarop, uiteraard afhankelijk van het aantal inschrijvingen, gepland gaat worden zijn: 

woensdag 20 november 2024
donderdag 21 november 2024

maandag 25 november 2024

Deze avonden worden gehouden in de theaterzaal van "de Belleman" aan het Bruninckxdal 2, 5551 EV te Valkenswaard. Aanvang van deze avonden als gebruikelijk om 19.30 uur. Opening van de zaal vanaf 18.30 uur.